Mac Boekhoudprogramma

Aangifte inkomstenbelasting voor ZZP'ers

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers is vrij eenvoudig te doen met Mac Boekhoudprogramma. Om de aangifte te doen, voert u eerst alle facturen en alle inkoopnota's in. Het fijne van Mac Boekhoudprogramma is dat dit niet veel tijd kost: het invoeren van deze gegevens kan zeer snel gedaan worden. Zie uitleg bij: aangifte omzetbelasting

Zodra u alles ingevoerd heeft, kunt u beginnen met de aangifte inkomstenbelasting. Vanuit het hoofdmenu kiest u voor de knop "Inkomstenbelasting".

Zeer snel klaar

Binnen een half uur kunt u een volledig ingevulde aangifte inkomstenbelasting klaar hebben. Het programma vraagt u onder andere of u een zakelijke auto heeft. Vervolgens kunt u de eindbalans overnemen van de aangifte van het vorige jaar. Dit is een kwestie van zo'n 10 a 15 getallen overtikken uit het aangifteprogramma van het vorige boekjaar.

Zakelijke auto

Op de volgende pagina kunt u, indien u een zakelijke auto heeft, uw autogegevens invoeren. De catalogusprijs en de bijtelling worden dan automatisch berekend.

Investeringen

Het programma herkent automatisch of u investeringen gedaan heeft. Indien u voldoende geinvesteerd heeft, zal automatisch de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toegepast worden.

Aftrek huisvestingskosten

Het boekhoudprogramma controleert middels enkele vragen of u gebruik kunt maken van de voor ZZP'ers zeer aantrekkelijke aftrek huisvestingskosten.

Fiscale Oudedagsreserve (FOR)

Het programma kan ook de FOR-regeling voor u toepassen, zodat u een fiscaal zeer aantrekkelijk geld kunt sparen voor uw oudedag.

De aangifte zelf

Wat uniek is, is dat het boekhoudprogramma de aangifte inkomstenbelasting volledig voor u invult.

Elk scherm van het aangifteprogramma van de belastingdienst wordt voor u getoond. U hoeft slechts de gegevens over te nemen om uw aangifte te voltooien.

Hiernaarst en hieronder vindt u een voorbeeld van de, met rode tekst door het programma ingevulde, schermen:

Aangifte inkomstenbelasting met Mac Boekhoudprogramma

Zodra u alle schermen overgenomen heeft, kunt u uw privé-gegevens invoeren (uw huis, ziektekosten, etc.) en is de aangifte voltooid. Klaar om ingestuurd te worden naar de Belastingdienst.


Voor de boekhouder

Bonus: Er wordt ook een winst-verlies rekening en een balans aangemaakt, ter controle.

Ga terug
  • YouTube