Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Mac Boekhoudprogramma

Aangifte inkomstenbelasting voor ZZP'ers

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers is vrij eenvoudig te doen met Mac Boekhoudprogramma. Om de aangifte te doen, voert u eerst alle facturen en alle inkoopnota's in. Het fijne van Mac Boekhoudprogramma is dat dit niet veel tijd kost: het invoeren van deze gegevens kan zeer snel gedaan worden. Zie uitleg bij: aangifte omzetbelasting

Zodra u alles ingevoerd heeft, kunt u beginnen met de aangifte inkomstenbelasting. Vanuit het hoofdmenu kiest u voor de knop "Inkomstenbelasting".

Zeer snel klaar

Binnen een half uur kunt u een volledig ingevulde aangifte inkomstenbelasting klaar hebben. Het programma vraagt u onder andere of u een zakelijke auto heeft. Vervolgens kunt u de eindbalans overnemen van de aangifte van het vorige jaar. Dit is een kwestie van zo'n 10 a 15 getallen overtikken uit het aangifteprogramma van het vorige boekjaar.

Zakelijke auto

Op de volgende pagina kunt u, indien u een zakelijke auto heeft, uw autogegevens invoeren. De catalogusprijs en de bijtelling worden dan automatisch berekend.

Investeringen

Het programma herkent automatisch of u investeringen gedaan heeft. Indien u voldoende geinvesteerd heeft, zal automatisch de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toegepast worden.

Aftrek huisvestingskosten

Het boekhoudprogramma controleert middels enkele vragen of u gebruik kunt maken van de voor ZZP'ers zeer aantrekkelijke aftrek huisvestingskosten.

Fiscale Oudedagsreserve (FOR)

Het programma kan ook de FOR-regeling voor u toepassen, zodat u een fiscaal zeer aantrekkelijk geld kunt sparen voor uw oudedag.

De aangifte zelf

Wat uniek is, is dat het boekhoudprogramma de aangifte inkomstenbelasting volledig voor u invult.

Elk scherm van het aangifteprogramma van de belastingdienst wordt voor u getoond. U hoeft slechts de gegevens over te nemen om uw aangifte te voltooien.

Hiernaarst en hieronder vindt u een voorbeeld van de, met rode tekst door het programma ingevulde, schermen:

Aangifte inkomstenbelasting met Mac Boekhoudprogramma

Zodra u alle schermen overgenomen heeft, kunt u uw privé-gegevens invoeren (uw huis, ziektekosten, etc.) en is de aangifte voltooid. Klaar om ingestuurd te worden naar de Belastingdienst.


Voor de boekhouder

Bonus: Er wordt ook een winst-verlies rekening en een balans aangemaakt, ter controle.

Ga terug
  • YouTube