Mac Boekhoudprogramma:
Aangifte inkomstenbelasting voor ZZP'ers


 

Probeer gratis

Mac Boekhoudprogramma - Aangifte inkomstenbelasting

Hoe doe ik de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers?

De aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers wordt met Mac Boekhoudprogramma zeer gemakkelijk. Om de aangifte te kunnen doen, voert u eerst alle facturen en alle inkoopnota's in. Het fijne van Mac Boekhoudprogramma is dat dit niet veel tijd kost: het invoeren van deze gegevens kan zeer snel gedaan worden. Zie uitleg bij: aangifte omzetbelasting

Als u eenmaal alles ingevoerd heeft, dan kunt u beginnen met de aangifte inkomstenbelasting. Vanuit het hoofdmenu kiest u voor de knop "Inkomstenbelasting".

Zeer snel klaar
Binnen een half uur kunt u een volledig ingevulde aangifte inkomstenbelasting klaar hebben. Het programma vraagt u o.a. of u een zakelijke auto heeft. Vervolgens kunt u de eindbalans overnemen van de aangifte van het vorige jaar. Dit is een kwestie van zo'n 10 a 15 getallen overtikken uit het aangifteprogramma 2014.

Zakelijke auto

Op de volgende pagina kunt u, indien u een zakelijke auto heeft, uw autogegevens invoeren. De catalogusprijs en de bijtelling worden dan automatisch berekend.

Investeringen

Het programma herkent automatisch of u investeringen gedaan heeft. Indien u voldoende geinvesteerd heeft, zal automatisch de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toegepast worden.

Aftrek huisvestingskosten

Het boekhoudprogramma controleert middels enkele vragen of u gebruik kunt maken van de voor ZZP'ers zeer aantrekkelijke aftrek huisvestingskosten.

Fiscale Oudedagsreserve (FOR)

Het programma kan ook de FOR-regeling voor u toepassen, zodat u een fiscaal zeer aantrekkelijk geld kunt sparen voor uw oudedag.

De aangifte zelf

Wat uniek is, is dat het boekhoudprogramma de aangifte inkomstenbelasting volledig voor u invult. Elk scherm van het aangifteprogramma van de belastingdienst wordt voor u getoond. U hoeft slechts de gegevens over te nemen om uw aangifte te voltooien. Hiernaarst en hieronder vindt u een voorbeeld van de, met rode tekst door het programma ingevulde, schermen: Aangifte inkomstenbelasting met Mac Boekhoudprogramma

Zodra u alle schermen overgenomen heeft, kunt u uw prive-gegevens invoeren (uw huis, ziektekosten, etc) en is de aangifte voltooid. Klaar om ingestuurd te worden naar de Belastingdienst.

Voor de boekhouder

Bonus: Er wordt ook een winst-verlies rekening en een balans aangemaakt, zodat u (als u boekhoudkundig onderlegd bent) of evt. uw boekhouder alles na kunt lopen.Terug naar beginpagina

Download de proefversie