Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Functies

Facturen

Met Mac Boekhoudprogramma maakt u binnen een minuut een factuur in uw eigen huisstijl. U maakt eenvoudig een PDF van deze factuur. U stuurt de factuur vervolgens als bijlage snel per mail naar uw klant.

Uitgaven

De schoenendoos en het met de hand inboeken van uw bonnetjes is passé! Via het importeren van uw bankgegevens of direct door het aanmaken van een uitgave boekt u snel uw uitgaven in. U kunt een scan maken van uw bonnetje, als u papierloos wilt werken. De Mac App maakt het mogelijk om foto’s van uw papieren bonnetjes te maken via uw webcam en bij te voegen bij een uitgave.

Bank

U heeft een betaling ontvangen van een verzonden factuur. Dat is mooi, u doet goede zaken! Na het importeren van de bankafschriften kunt u een koppeling maken tussen deze betaling en de betreffende factuur die u reeds in uw administratie heeft aangemaakt. U doet dit via de knop bank.

Klanten

Uw klanten houdt u vliegensvlug bij. Via sneltoetsen en tabknoppen maakt u supersnel nieuwe klanten aan. Voer een naam in, adres gegevens, email adressen. Alles wat u nodig heeft om snel uw relatiebeheer te voeren. Ook heeft u beschikking over diverse sneltoetsen om deze klant vanuit de App te mailen, naar de website van deze klant te gaan of een uitgebreid verkooprapport per klant in te zien.

Projecten

Werkt u op projectbasis, of wilt u uw gewerkte uren bijhouden om aan te tonen dat u voldoet aan het urencriterium? Gebruik dan de projectmodule van Mac Boekhoudprogramma. U registreert hiermee heel eenvoudig uw uren per project. Vervolgens factureert u deze uren binnen een project. U kunt een timer starten bij aanvang van uw project en stoppen bij afsluiten van uw project. Binnen een minuut een project met bijbehorende uren voltooien en een factuur aanmaken en versturen.

Kilometerregistratie

In het 'Ritten'-scherm kunt u uw ritten en kilometers bijhouden. Dit is handig als u een zakelijke auto of motorfiets heeft, maar het is zelfs ook te gebruiken voor uw privé fiets, bromfiets, motorfiets of auto, omdat u dan aan het einde van het jaar een klein bedrag per zakelijke kilometer van uw winst af kunt trekken.

Rapportage

Mac Boekhoudprogramma biedt uitgebreide rapportage mogelijkheden. Zo kunt u snel in het overzicht uw omzet, kosten en winst zien. Ook kunt u een winst-verlies rekening, proef- en saldibalans, kolommenbalans, uitgebreide rapportage maken. Dit kunt u ook doen per maand, kwartaal of per volledig jaar. Zo kunt u eenvoudig een export maken van uw gegevens.

Aangifte Omzetbelasting

U kunt uw aangifte omzetbelasting voorbereiden. U ziet in een overzicht de leveringen waarover diverse BTW tarieven van toepassing zijn. Ook ziet u op basis van de door u ingevoerde uitgaven de reeds betaalde voorbelasting. Onderaan de streep ziet u of u omzetbelasating terugkrijgt, of dat u nog omzetbelasting verschuldigd bent.

Aangifte Inkomstenbelasting

Jaarlijks is iedere ondernemer verplicht om aangifte te doen van haar inkomsten. Of dit nu inkomen is uit winst uit onderneming, loon of resultaten uit overige wekzaamheden. Met Mac boekhoudprogramma kunt u stapsgewijs deze aangifte inkomstenbelasting volledig voorbereiden en met uitgebreide boekhoudkennis ook zelf doen. U kunt ook uw boekhouding nog eens laten controleren door een boekhouder voordat u deze indient bij de Belastingdienst.

Extra opties

Kasboek

Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van een kasboek, waarbij u kasbetalingen mee kunt bijhouden.

Memoriaal

Indien u uitgebreide kennis heeft van boekhouden, kunt u hiermee memoriaal boekingen doen.

Welke functionaliteiten vinden we belangrijk?

Mac Boekhoudprogramma is ontwikkeld in de Mac eigen programmeertaal Swift en kan daardoor optimaal de functionaliteiten die een Mac te bieden heeft benutten, zoals dark modus en sneltoetsen.

Het is een mooi ontworpen programma, met oog voor design. Ook heeft het allerlei handige en innovatieve functies, als een timer voor uw urenadministratie van uw projecten, alsook een rittenregistratie systeem voor het bijhouden van uw kilometerregistratie.

Ook kunnen blinde of gehandicapte zelfstandig ondernemers dankbaar gebruikmaken van dit pakket doordat Apple ook oog heeft voor toegankelijkheid voor blinden met ondersteuning als bijvoorbeeld Siri spraak.

Mac Boekhoudprogramma onderscheidt zich van andere online boekhoudpakketten als e-boekhouden, Moneybird of Exact op diverse fronten. Enkele grote voordelen in vergelijking met deze pakketten zijn dat u het overzicht behoudt, razendsnel facturen kunt invoeren. Een winst-verlies rekening en balans met debiteuren en crediteuren kunt opmaken en de aangiftes met één klik op de muis kunt doen.

Veiligheid en bescherming van uw klantgegevens bieden we door het ontwerp van de app. Data die door ons niet wordt beheerd, kunnen we immers onmogelijk kwijtraken, oftewel 'security by design'. U kunt uw data zelf beheren en veilig op uw eigen Mac of in de cloud opslaan, bij voorkeur met encryptie. Wij hebben geen toegang tot uw klantgegevens, deze heeft u in eigen beheer. Back-ups kunt u eenvoudig laten maken vanuit het programma op een zelf ingestelde back-up locatie.

Bootstrap