Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Functies

Facturen

Met Mac Boekhoudprogramma kun je moeiteloos factureren. Maak binnen een tel een factuur in de gekozen eigen huisstijl. Vereenvoudig je bedrijfsadministratie met slimme functies voor het opstellen, verzenden en beheren van facturen. Je maakt eenvoudig een PDF van de factuur. Met een druk op de knop stuur je vervolgens een standaardmail met een bijlage naar je klant via de MacApp. Ervaar volledige controle over uw financiën, met aanpasbare opmaaksjablonen voor je facturen. Beschik over real-time, complete overzichten.

Uitgaven

Vereenvoudig je administratie door via 'Uitgaven' de uitgaven middels categorieen te ordenen. De schoenendoos en het met de hand inboeken van bonnetjes is passé! Via het importeren van je bankgegevens of direct door het aanmaken van een uitgave boek je snel, vliegensvlug, elke uitgave in. Je kunt een scan maken van je bonnetje via je webcam. Ook een PDF van een factuur kun je bewaren in je administratie, als je papierloos wilt werken. Als je dan achteraf op zoek bent naar een uitgave dan vind je die snel terug via de zoekfunctie. Je hoeft niet eerst online in te loggen, je mobiel of wachtwoord bij je te hebben, of in papieren archiefmappen te gaan bladeren. Alles werkt simpel, digitaal en is veilig opgeslagen. En, mocht je ooit geen klant meer willen zijn, bijvoorbeeld omdat je de onderneming staakt, dan kun je nog de oude uitgaven inzien en raadplegen.

Bank

Je hebt een zoveelste betaling ontvangen van een verzonden factuur en raakt het overzicht kwijt, pas de problème, je doet goede zaken! Met Mac Boekhoudprogramma download je via je bank een CSV of MT940 bestand. Na het importeren van dit bestand kun je een koppeling maken tussen iedere betaling en de betreffende factuur of uitgave. Onze app ondersteunt probleemloos een bankimport van de grotere Nederlandse en van enkele internationale banken. Ook hebben we een controle functie ingebouwd om met een druk op de knop te controleren of je wellicht een foutje heeft gemaakt. Verken al deze mogelijkheden via de knop 'Bank'.

Klanten

Je klanten houdt je vliegensvlug bij. Via sneltoetsen en tabknoppen maak je supersnel nieuwe klanten aan. Voer een naam in, adres gegevens, email adressen. Alles wat je nodig hebt om snel je relatiebeheer te voeren. Ook heb je beschikking over diverse sneltoetsen om deze klant vanuit de App te mailen, naar de website van deze klant te gaan of een uitgebreid verkooprapport per klant in te zien.

Projecten

Werk je op projectbasis, of wil je je gewerkte uren bijhouden om aan te tonen dat je voldoet aan het urencriterium? Gebruik dan de urenregistratie binnen de projectmodule van Mac Boekhoudprogramma. Je registreert hiermee heel eenvoudig je uren per project. Vervolgens factureer je deze uren binnen een project. Je kunt een timer starten via de App bij aanvang van je project en stoppen bij het afsluiten van je project. Binnen een minuut kun je een project met bijbehorende gewerkte uren afsluiten en een factuur met een complete urenspecificatie aanmaken en versturen.

Kilometerregistratie

In het 'Ritten'-scherm kun je zakelijk en privé gereden ritten en kilometers bijhouden. Dit is handig als je een zakelijke auto of motorfiets hebt. Dit is zelfs ook te gebruiken voor uw privé fiets, bromfiets, motorfiets of auto, omdat je dan aan het einde van het jaar een klein bedrag per zakelijke kilometer van je winst af kunt trekken.

Rapportage

Mac Boekhoudprogramma biedt uitgebreide rapportage mogelijkheden. Zo kun je snel in het overzicht je omzet, kosten en winst zien. Ook kun je een winst-verlies rekening, proef- en saldibalans, kolommenbalans, grootboekkaart en een uitgebreide rapportage maken. Dit kunt je ook doen per maand, kwartaal of per volledig jaar. Zo kun je eenvoudig een export in bijvoorbeeld Excell of in een PDF maken van je gegevens. Je boekhouder kan daar prima mee uit de voeten om de administratie nog even na te lopen en te controleren.

Aangifte Omzetbelasting

Je kunt je aangifte omzetbelasting voorbereiden. Je ziet in een overzicht de leveringen waarover diverse BTW tarieven van toepassing zijn. Ook zie je op basis van de door jou ingevoerde uitgaven de reeds betaalde voorbelasting. Onderaan de streep zie je of je omzetbelasating terugkrijgt, of dat je nog omzetbelasting verschuldigd bent.

Aangifte Inkomstenbelasting

Jaarlijks is iedere ondernemer verplicht om aangifte te doen van haar inkomsten. Of dit nu inkomen is uit winst uit onderneming, loon of resultaten uit overige wekzaamheden. Met Mac boekhoudprogramma kun je stapsgewijs deze aangifte inkomstenbelasting volledig voorbereiden en met uitgebreide boekhoudkennis ook zelf doen. Je kunt ook je boekhouding nog eens laten controleren door een boekhouder voordat je deze indient bij de Belastingdienst.

Extra opties

Kasboek

Indien gewenst kun je ook gebruik maken van een kasboek, waar je kasbetalingen mee kunt bijhouden.

Memoriaal

Indien je uitgebreide kennis heeft van boekhouden, kun je hiermee memoriaal boekingen doen.

Welke functionaliteiten vinden we belangrijk?

Veiligheid en bescherming van uw klantgegevens staan bovenaan onze prioriteiten lijst. We bieden dit door het ontwerp van de app. Data die door ons niet wordt beheerd, kunnen we immers onmogelijk kwijtraken, oftewel 'security by design'. U kunt uw data zelf beheren en veilig op uw eigen Mac of in de cloud opslaan, bij voorkeur met encryptie. Wij hebben geen toegang tot uw klantgegevens, deze heeft u in eigen beheer. Back-ups kunt u eenvoudig laten maken vanuit het programma op een zelf ingestelde back-up locatie.

Mac Boekhoudprogramma is ontwikkeld in de Mac eigen programmeertaal Swift en kan daardoor optimaal de functionaliteiten die een Mac te bieden heeft benutten, zoals dark modus en sneltoetsen.

Het is een mooi ontworpen programma, met oog voor design. Ook heeft het allerlei handige en innovatieve functies, als een timer voor uw urenadministratie van uw projecten, alsook een rittenregistratie systeem voor het bijhouden van uw kilometerregistratie.

Ook kunnen blinde of gehandicapte zelfstandig ondernemers dankbaar gebruikmaken van dit pakket doordat Apple ook oog heeft voor toegankelijkheid voor blinden met ondersteuning als bijvoorbeeld Siri spraak.

Mac Boekhoudprogramma onderscheidt zich van andere online boekhoudpakketten als e-boekhouden, Moneybird of Exact op diverse fronten. Enkele grote voordelen in vergelijking met deze pakketten zijn dat u het overzicht behoudt, razendsnel facturen kunt invoeren. Een winst-verlies rekening en balans met debiteuren en crediteuren kunt opmaken en de aangiftes met één klik op de muis kunt doen.

Bootstrap