Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Klanten

Bekijk de instructiefilm over het klantenbeheer of lees verder hieronder:

 Bekijk uw klantenbestand en voer uw klantgegevens in via de knop 'klanten.' 


U kunt op de kop boven een kolom klikken om de sortering aan te passen, bijvoorbeeld op woonplaats of op land. Ook kunt u rechtsboven zoeken naar klanten (bij 'Search'). 

Klant toevoegen:
Een klant toevoegen kan via de + linksonder . Klik op ‘Toevoegen’ om de klantgegevens te bewaren. Klik op ‘Annuleer’ als u het scherm wilt verlaten zonder de gegevens te bewaren.

Klant verwijderen uit klantenbestand:
Als u een bestaande klant wilt verwijderen uit uw klantenbestand, dan gaat u op de naam staan en klikt u op de - linksonder .

Klantgegevens wijzigen
Voor het wijzigen van klantgegevens, gaat u op de naam van de klant staan en klikt u op ‘Wijzig’ linksonder .

Gegevens van klanten in klantenbestand
U krijgt bij het toevoegen en wijzigen van een klant de mogelijkheid om naam, adres, contactpersoon, telefoon. Ook biedt het klantenbestand de mogelijkheid om via Facetime te bellen, via uw vaste mail programma te mailen, door te klikken via een knop naar de website van uw klant of direct te Skypen. 

Aangepaste betaaltermijn
Als u voor een bepaalde klant een aangepaste betaaltermijn heeft die afwijkt van uw betalingstermijn uit de hoofdinstelling dan kunt u dat opgeven. U vinkt aan: 'Aangepaste betaaltermijn' (linksonder), en vervolgens vult u het aantal dagen in. Op uw factuur voor deze klant verschijnt dan de aangepaste betalingstermijn zoals u deze heeft ingesteld. Ook houdt het programma deze termijn aan bij het opgeven van de betaalstatus van uw factuur in overzicht facturen.

Bedragen afdrukken op urenspecificatie
Standaard wordt een urenspecificatie afgedrukt zonder bedragen te tonen. Als u uw urenspecificatie met bedragen vermeld wilt hebben op uw factuur, dan kunt u een vinkje zetten bij 'Op urenspecificatie ook bedragen tonen' (rechtsonder).

BTW Check
Via deze website kunt u controleren of het BTW nummer van uw Europese klant bestaat. Dit is bijvoorbeeld nodig bij als u gebruik maakt van de de verleggingsregeling van BTW. Het kan ook handig zijn als u met een nieuwe klant zaken wilt gaan doen.