Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Klassieke boekhoudmogelijkheden

Mac Boekhoudprogramma voor ZZP'ers werkt anders dan andere boekhoudpakketten. In principe hoeft u geen verstand te hebben van boekhoudkundige termen als balansen, winst-verliesrekeningen, grootboekrekeningen, journaalposten, etc. om met het programma uit de voeten te kunnen.

Voor de meeste klanten is dat een opluchting. Deze offline app biedt een welkom overzicht in vergelijking met vele online programma's. U voert uw facturen in, u voert uw kosten in, u importeert en koppelt uw bankafschriften en u bent al klaar om uw aangiftes doen.

Sommige klanten missen echter wat klassieke boekhoudmogelijkheden. De belangrijkste mogelijkheden zijn enigszins verstopt en zult u pas zien zodra u de aangifte inkomstenbelasting gaat doen. Dan kunt u ineens de beginbalans opgeven, de afschrijvingen invoeren, etc. Uiteindelijk krijgt u een volledige balans te zien, en ook een winst-verliesrekening.

Heeft u weinig kaas gegeten van boekhouden en bent u erg onzeker hierover. In dat geval kunt u het beste contact met ons opnemen. Dan helpen we u graag mee om ervoor te zorgen dat u de juiste instellingen heeft gekozen. Vervolgens kan u een export maken voor uw boekhouder, die uw boekhouding kan controleren. Dan weet u zeker dat u uw aangiftes correct heeft voorbereid. 

Activeren memoriaal en beginbalans
Door naar 'Instellingen' en vervolgens 'Voorkeuren' te gaan, kunt u het memoriaal en de beginbalans activeren. Zo heeft u de volledige controle over uw boekhouding. Let wel op dat de geautomatiseerde aangifte van de inkomstenbelasting dan niet meer mogelijk is.