Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Menubalk

Helemaal bovenaan uw scherm vindt u de menubalk van het boekhoudprogramma:

BestandmenuIn het Bestandmenu vindt u de volgende opties:

 • Tegoed opwaarderen 
  Hier kunt u uw tegoed opwaarderen zodra de 14 dagen proefperiode afgelopen is. N.B. Als u via iDeal wilt betalen, gaat u naar: Direct opwaarderen .
   
 • Importeren
  Als u uw boekhouding voorheen in Excel of in een ander boekhoudprogramma deed, dan kunt u de oude gegevens importeren in het boekhoudprogramma.
   
 • Exporteren
  Als uw boekhouder graag al uw boekhoudgegevens in wil lezen in zijn boekhoudprogramma, of als u alles in Excel na wilt kijken, dan kunt uw boekhoudgegevens exporteren naar een CSV bestand.
   
 • Afdrukken facturen en uitgaven
  Hier kunt u alle facturen en uitgaven als een overzicht op A4-formaat afdrukken.
   
 • Rapportage voor boekhouder
  Als uw boekhouder een gedetailleerd rapport wil met alle facturen, uitgaven, bankkoppelingen en bankafschriften, dan kunt u hier een rapport aanmaken dat u in Excel kunt plakken.
   
 • Database per e-mail verzenden
  Als u een probleem met het boekhoudprogramma heeft, kan het zijn dat we u vragen om uw database op te sturen per e-mail. Met deze optie kan dat.
   
 • Nu een backup maken
  Deze optie is recent toegevoegd. U kunt een backup maken wanneer u bijvoorbeeld veel aan uw administratie gedaan heeft en niet wil wachten tot de automatische herinnering komt vanuit het boekhoudprogramma. 
   
 • Backup database terugzetten 
  Is uw laptop gestolen of gecrashed? Heeft u nog wel uw backup die u in de cloud had opgeslagen? Gelukkig maar! In dat geval kunt u uw database terugzetten met deze knop. Neem wel eerst contact met ons op om het abonnement door te laten lopen op uw nieuwe computer. U kunt ook uw database terugzetten wanneer u bijvoorbeeld iets verkeerd heeft gedaan of foutjes heeft gemaakt in uw administratie en u wilt terugkeren naar een oudere versie op een bepaald moment.
   
 • Pagina instellingen
  Hier kunt u de printer- en pagina-instellingen wijzigen.
   
 • Afdrukken
  Hiermee kunt u het huidige venster afdrukken. Dit ziet er vaak onoverzichtelijk uit en is niet altijd even praktisch, maar soms is het handig om die mogelijkheid te hebben.

Modules-menu

In het modules-menu kunt u elk van de 15 knoppen uit de knoppenbalk via het menu benaderen. Naast elke knop ziet u ook de sneltoets-combinatie die u kunt gebruiken om het gewenste scherm te openen. De verschillende modules zijn: Start, Klanten, Projecten, Facturen, Uitgaven, Bank, Kasboek, Rapportages, Aangifte OB, Aangiftes, Beginbalans, Memoriaal, Aangifte IB, Tarieven, Opmaak, Instellingen.

Overigens, u kunt alleen de modules kiezen die u geactiveerd heeft. Wanneer u bijvoorbeeld geen gebruik maakt van een kasboek en u klikt toch via bestand op 'kasboek' dan geeft het programma aan dat u uw instellingen wijzigt en of u deze wijziging wilt opslaan. U kunt dus het beste alleen de modules selecteren via de menubalk als u daar daadwerkelijk gebruik van wenst te maken.

Help-menu

In het helpmenu vindt u de volgende opties:

 • Zoek/search
  Hiermee kunt u alle menu's afzoeken naar een gewenste optie.
   
 • Waar te beginnen?
  Toont een scherm met een uitleg van alle belangrijke knoppen de knoppenbalk van het programma.
   
 • Gebruikershandleiding
  Hiermee opent de online gebruikershandleiding in uw browser (meestal Safari).
   
 • Veel gestelde vragen
  Hiermee opent het overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden in uw browser.
   
 • Feedback en volgende versies
  Als u feedback of tips heeft, dan kunt u ze via deze optie doorgeven. In uw browser opent een pagina waarin vermeld staat welke feedback momenteel behandeld wordt en welke waarschijnlijk in volgende versies van het boekhoudprogramma verwerkt zal worden. Ook kunt u een enquete invullen en uw tips of foutmeldingen doorsturen. We waarderen uw feedback zeer!
   
 • Helpdesk
  Komt u er niet uit, dan kunt u ons altijd mailen of bellen. Op de Helpdeskpagina vindt u alle contactgegevens.