Mac Boekhoudprogramma ondernemers icoon Dark Modus MacOS iMac administratie crediteuren aangiftes

Projecten

Bekijk de instructiefilm over het projectbeheer of lees verder hieronder:

Het beheer van projecten is bedoeld als administratieve ondersteuning voor ondernemers die gewerkte uren declareren. Ook is dit onderdeel van het programma handig voor het bijhouden van een urenadministratie. U dient aantoonbaar meer dan 1225 uur gewerkt te hebben per jaar om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek waarmee u eventueel duizenden euro’s minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

U kunt een extra project aanmaken met de naam “Eigen urenadministratie” waarin u uw gewerkte uren met een omschrijving bij kunt houden.

Als u dienstverlener bent, kunt u ook uw projecten invoeren en uw gewerkte uren en/of andere declaraties invoeren. Dit kan via de knop Projecten.
Het volgende scherm verschijnt:

In de linkerkolom ziet u de projecten en in de rechterkolom de ingevoerde uren/declaraties. U kunt aan het einde van het project een factuur met urenspecificatie aanmaken.

Als u projecten heeft van meerdere maanden en u factureert elke kalendermaand, dan is het handig om deelprojecten van één maand aan te maken. Dus bijvoorbeeld ‘Project A januari’, ‘Project A februari’ etc.

Met de knop "PDF urenspecificatie" onderaan de projecten kunt u een urenspecifcatie maken, of inzien.

Met de knop 'Maak factuur' kunt u een project afronden en automatisch een factuur maken. Er verschijnt een vraag om te bevestigen, waarbij u een vinkje kunt zetten bij 'Maak daarna een nieuw lopend project aan met dezelfde naam en klant.' Dit vinkje gebruikt u als het project nog niet voltooid is en dus voortgezet zal worden na deze factuur.

In het overzicht rechts kunt u via '+' een nieuwe declaratie invoeren, op basis van een tarief. Bijvoorbeeld 2,5 uur consultancy, met een vrije omschrijving. 
Via de '+Vrij'-knop kunt u een volledig vrije beschrijving invoeren en hoeft u geen tarief te selecteren.