Standalone

Mac Boekhoudprogramma voor ZZP'ers

We schakelen over van AppStore naar Standalone

Controleer uw betaalmethode
U leest nu de vooruitbetaal-versie van dit document.
Betaalde u voorheen met een maandelijks AppStore-abonnement, klik dan op onderstaande knop:
Lees AppStore-abonnement versie van dit document

Standalone versie
Versie 2.01 van het Boekhoudprogramma voor ZZP'ers was in 2019 de laatst betaalde versie die in de Mac AppStore was verschenen. In de nabije toekomst zullen we de app wel weer in de App Store beschikbaar maken. Vanaf update versie 2.02 waren we overgestapt naar alleen een zogenaamde Standalone-versie. Deze kan direct vanaf onze servers geinstalleerd worden. De laatst beschikbare versie is inmiddels 2.3 en daarin zijn diverse bugs opgelost en is er ook functionaliteit toegevoegd. We raden u daarom aan zo snel mogelijk op te waarderen naar versie 2.3. Nu de update installeren.

Voordelen
We hadden de overstap naar een Standalone versie gezet vanwege de wens sneller te wijzigingen door te kunenn voeren, meer controle te krijgen over de ontwikkeling en verspreiding van het boekhoudprogramma. Ook vanwege enkele beperkingen en problemen van Apple’s Sandbox (zoals het openen van pdf-facturen) hadden we genoeg van. Het voordeel van de Standalone versie is dat updates kreal-time geïnstalleerd kunnen worden, terwijl een update via de AppStore soms wel tot een week op zich laat wachten. Daarnaast zijn er nog diverse technische voordelen. We zullen de App Store versie toch weer beschikbaar stellen, met name vanwege de betere mogelijkheid voor marketing.

Wat betekent dit voor u als klant?
Bestaande klanten gebruiken al de Standalone versie. Nieuwe klanten raden we voorlopig aan om ook Standalone versie te gebruiken. Overstappen, van App Store naar Standalone kan gemakkelijk. De instructies vindt u verderop.

Installatie Standalone versie
  1. Sluit het boekhoudprogramma af als het geopend is
  2. Klik op deze link: ZZP Installer
  3. De Installer wordt nu gedownload in uw browser
  4. Zodra de download voltooid is, klikt u in de Dock op ‘Downloads’
  5. Klik hier op ZZPInstaller om de installer op te starten
  6. macOS zal nu een waarschuwingsbericht tonen. Kies voor ‘Open’
  7. De Installer verschijnt nu. Klik op ‘Ja, Installeer de App’
  8. Volledig automatisch wordt nu de app gedownload, geïnstalleerd en de nieuwste versie van het boekhoudprogramma wordt gelijk opgestart
  9. Je kunt nu verder met de boekhouding en het bestaande tegoed blijft na overstap van App Store naar Standalone gewoon actief.
Automatische incasso
Door een samenwerking met Mollie kunnen we inmiddels ook automatische incasso aanbieden. Deze betaalmethode verving sinds 2019 het AppStore abonnement, dat in de Standalone versie niet meer beschikbaar is. Maar binnenkort zullen we beide opties aanbieden.

Als u voorheen vooruitbetaalde met iDeal of BanContact, dan hoeft u verder niets te doen. Uw bestaande tegoed blijft gewoon actief. Zodra later uw tegoed opraakt, kunt u vanuit het boekhoudprogramma vooruitbetalen of een machtiging afgeven voor een maandelijkse automatische incasso. Zie het menu ‘Bestand’ en vervolgens de optie ‘Tegoed opwaarderen’. Incasso's worden heel simpel bevestigd via iDeal of Bancontact. Opzeggen kan maandelijks, door ons een mail te sturen.

We wensen u veel gemak met het nieuwe Standalone versie van Mac Boekhoudprogramma
Naast de eerder genoemde voordelen (snellere updates, minder problemen) blijft de veiligheid gehandhaafd. Ook de Standalone versies worden nog steeds door Apple gecontroleerd ('notarization') en digitaal ondertekend (digital signing).

Kortom, we hopen dat u, net als wij, de voordelen zult ervaren van het Standalone boekhoudprogramma. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben, dan kunt u ons altijd mailen.


Met vriendelijke groet,


Stephanie Zwier
www.mac-boekhoudprogramma.nl

Terug naar hoofdpagina